Det skal du overveje i forbindelse med boliginteriør af dit kontor

Det er vigtigt at indrette sit kontor på en måde, som kan give én energi og inspirere en til at overveje. Det er derfor også meget vigtigt at overveje, hvilke ting man bringer i kontoret.

Læs med her og få nogle gode ideer til ting du skal overveje i forbindelse med boligindretningen af dit kontor.

Hvilke farver benytter du dig af?

Det er først og fremmest en god ide at tænke sig lidt om, når det handler om hvilke farver vi bringer ind på vores kontorer. Vi mennesker er utroligt visuelle væsener og det er netop derfor vi skal gå op i vores boligindretning; vores omgivelsers udseende påvirker os ubevidst og kan for eksempel vække bestemt sindstilstande. Her har farverne en meget stor indflydelse.

En flot orange farve kan for eksempel virke opkvikkende, hvis den bliver benyttet korrekt. Men den kan også hurtigt virke mere stressende og det er jo ikke lige det man gerne vil føle mere af, når man befinder sig på sit kontor. Og det kan virke meget foruroligende for sindet, hvis vi har kontoret propfyldt med en masse forskellige farver. Det kan simpelthen virke alt for overstimulerende på vores system og indirekte få os til at mindske fokus.

Det er en god ide at holde sig til nogle lidt roligere farver, såsom beige og en kølig blå farve. En flot grøn farve kan også gøre underværker, da det indirekte kan få os til at tænke på natur og alt det grønne udenfor. Det kan af den grund også være en god ide at bringe nogle planter ind på kontoret. Det vil ikke kun rense luften og give et bedre indeklima på kontoret. Det vil også give en bedre sindstilstand.

Organiseringen skal være i orden

Det er vigtigt at man har godt styr på tingene på sit kontor og at de forskellige papirer, man benytter gennem ens arbejde, for eksempel ikke ligger og roder rundt over det hele. Det er af den grund også en god ide at tænke i organisering under sin boligindretning.

I dag kan man nemt købe nogle flotte kasser eller lignende hjem, som kan hjælpe én med at holde ens ting adskilt fra hinanden. På den måde kan det blive en hel del nemmere at finde sagerne, når man skal bruge dem.

Det er også en god ide at tænke på den digitale organisering. En større og større del af vores arbejde foregår trods alt på nettet. Og det giver derfor kun god mening, at vi har større fokus en nogensinde før på, at vores digitale arbejdsområde skal holdes i orden. På den måde er det meget nemmere at få noget arbejde fra hånden, da du allerede ved, hvor alle dine ting er henne.

Giv plads til hvile

Hvis du er typen der tilbringer rigtig meget tid på kontoret, så er det også en god ide at lave nogle små hvilepladser her og der. Hvis du har brug for en mindre pause, så er det bedst at gå en tur og få noget frisk luft. Men nogle gange har man nu også bare brug for lige at lukke øjnene i et par minutter.

Der er ingen der siger du skal have en seng stående på dit kontor. Det er måske lige at overdrive lidt. Men det kan være en god ide at se sig om efter en dejlig blød sofa, som man kan have stående ovre i hjørnet. På den måde har man også et lidt mindre formelt sted at slå sig ned, hvis man af den ene eller anden grund har en kollega inde på kontoret til en kop kaffe eller noget arbejde.

Kategorier: