Sådan kan du gøre din arbejdsplads mere effektiv

For mange organisationer og virksomheder er effektiv og logisk brug af resurserne blevet til afgørende punkter på dagsordenen. Det samme gør sig også gældende, når der er tale om at gøre tingene smarte og udføre sit arbejde mere logisk.

Der kan være mange årsager til, hvorfor der er så stort et fokus på effektivisering af arbejdsrutinerne og måderne.

 

Moderne vindere kræver moderne løsninger

For langt de fleste foretagende er der udgifter og omkostninger forbundet forskellige aktiviteter. Medarbejdernes tid, resurserne, faciliteter, lokaler mv. koster tid og resurser. Et ineffektivt brug kan medføre til unødvendige nedskæringer i personalet, maskinerne, udstyret og andre forretningskristiske områder.

Ligeledes kan belastningerne som følge af et ineffektivt forbrug være med til, at virksomheden mister sin konkurrencekraft og organisationen blandt andet sin funding. Dette er blot nogle af årsagerne til, hvorfor effektive arbejdsgange er blevet til vigtige punkter på manges dagsorden.

Men forbedringer af arbejdspladsen kan komme til udtryk på mange forskellige punkter, som i langt de fleste tilfælde afhænger af den pågældende organisation. Der kan her være tale om mange eller større områder, såvel som mindre og få.

Som udgangspunkt bør du altid tage afsæt i din egen arbejdsplads, da du på den måde kan sikre dig, at dine optimeringsvalg er relevante og i overensstemmelse med jeres målsætninger og behov.

 

Et hav af sider af samme af sag

Når det kommer til virksomheder og organisationer, kan der være talrige og næsten uendelige mængder af forskelle. Som ved personer er størstedelen langt fra identiske med deres sidemakker. Det samme gør sig også gældende inden for virksomheder og organisationer.

Dette kommer ikke kun til udtryk til i form af:

 • Branche
 • Kundesegmenter
 • Omsætningen
 • Kulturelle værdier og sociale normer
 • Regler
 • Arbejdsprocesser
 • Maskiner
 • Opbevaring
 • Patenter
 • Digitale værktøjer
 • Personale og kompetencer
 • Og meget mere

Når du skal optimere eller forbedre visse områder, er det derfor vigtigt, at du først griber det relevant og praktisk an. Er der tale om mange områder, hvor der er behov akut forbedring, kan det være meget strategisk at vælge løsninger, som kan slå to fluer med et smæk. Et eksempel heraf kan være en Modern Workplace løsning.

 

Hvad er Modern workplace?

Der findes mange svar på, hvad en moderne arbejdsplads indebærer, men typisk for mange er, at det indebærer brug af moderne teknologier og midler til udførslen af arbejdet. Hvilke løsninger og teknologier der skal bruges, afhænger af den individuelle arbejdsplads.

Et klassisk eksempel af en moderne arbejdsplads kan indebære brugen af cloudbaserede løsninger og teknologier til udførslen af arbejdet og forbedring af arbejdsgangene. Det kan være brug af Microsofts Office 365, Azure, Skype for business og mange andre løsninger. Ligeledes kan det indebærer brugen af det nyeste udstyr i form af kopimaskiner og printere.

 

 

 

Kategorier: