Sådan får du råd til at fokusere på dine medarbejdere

Som leder af en virksomhed vil man selvfølgelig gøre det bedste for sine medarbejdere. Det er meget vigtigt at tage sig godt af sine medarbejdere. Er de mere motiverede, så yder de også mere. Det er generelt også godt for arbejdsmiljøet. Der er dog ét problem, og det er, at der ikke altid er penge til det. Det gælder specielt i disse tider, hvor mange virksomheder har haft et hårdt år.

 

Af ovenstående grunde kigger dette blogindlæg nærmere på, hvordan du bliver i stand til at forkæle dine medarbejdere ved at spare penge et par steder i din forretning.

 

Start småt

Det er vigtigt, at man starter småt og begynder at se de små besparelser, får man ser de store. Et meget godt sted man kunne starte er ved abonnementer. De fleste virksomheder abonnerer på et eller andet, og det er bare at tage fat i små tilbagevendede omkostninger, som du kan se i dit regnskabssystem eller på din erhvervskonto.

 

Eksempler på ting du måske kunne spare væk (hvis du ikke bruger dem selvfølgelig):

  • Microsoft Office 365
  • G Suite (Google Workspace)
  • Webhosting
  • Email hosting

 

Har du eksempelvis noget gammelt hosting fra din gamle hjemmeside, kan det hurtigt løbe op i mange penge, hvis du blot lader abonnementet køre i et par år. Det samme gør sig gældende for de andre punkter på listen – de er gode at have, men man har måske allerede produktet i forvejen. Email hosting kan følge med den nye hosting for eksempel.

 

Pas på skjulte gebyrer

Der kan også være skjulte gebyrer, som du ikke umiddelbart lægger mærke til. Her tænker vi specifikt på vekselgebyrer, når du skal sende udenlandsk valuta. Har du eksempelvis udenlandske leverandører, så berører dette punkt dig. Visse banker tager relativt høje gebyrer for overførsler til udlandet, og du skal også betale for at konvertere danske kroner til eksempelvis euro.

 

De ovenstående gebyrer kan man spare ved at have en erhvervskonto i udlandet. Du kan læse mere om en udenlandsk erhvervskonto her.

 

Tjek altid priserne flere steder

Som privat forbruger tjekker man altid, hvor man kan finde tingene billigst. Det er dog ikke altid, at det samme gør sig gældende i virksomheder. Det er derfor en god idé at tjekke priserne forskellige steder, fordi visse steder giver også rabat, hvis man er en virksomhed og køber større mængder. Her tænkes der ikke på noget specifikt, fordi det er et generelt råd.

 

Det kunne også være fordelagtigt at støtte en lokal forretning i disse tider, hvor virksomheder har det meget hårdt. Måske er det ikke billigere, men du støtter en god sag, og måske skabes der en relation med den lokale forretning på den måde.

 

Tak for at du læste med – hvis du fandt dette blogindlæg interessant, kan du læse andre på denne hjemmeside.

Kategorier: