Læs dette først, hvis du skal sende penge til udlandet

Som en dansk virksomhed, så har du nok udenlandske partnere, leverandører og kunder. For at kunne handle med dem alle, er det nødvendigt at kunne sende penge til udlandet. Måske tænker du, at det meste kan klares med kreditkort. Husk dog bare, at det også er omfattet af relativt høje gebyrer og en del risiko, hvis det er store transaktioner.

 

Konklusionen er derfor, at danske virksomheder har et behov for at sende penge til udlandet. Det er selvfølgelig i virksomhedernes interesse at bruge så få penge på gebyrer og andre ting, der kan have en negativ effekt på virksomhedens bundlinje.

 

På vores blog om business ønsker vi selvfølgelig at hjælpe danske virksomheder, så derfor har vi skrevet denne meget vigtige artikel til de virksomheder, der har ovenstående behov. Af gode grunde kan vi ikke komme ind på alle tips og tricks, så du kan altid supplere med information fra andre hjemmesider som denne her, hvor er skrives om lignende ting.

 

De bedst kendte betalingstjenester

Når det kommer til at sende penge til udlandet, så kender mange danskere allerede Western Union og Paypal. Disse bliver anvendt af mange danskere hver dag, og det er meget gode tjenester. Deres gebyrer er dog meget høje, og de er meget gode til at skjule disse gebyrer. Heldigvis ved vi det, og vi kan fortælle dig det.

 

Begge tjenester tjener penge på selve overførslen og på at veksle fra den ene valuta til den anden. I langt de fleste danske virksomheders tilfælde er det fra danske kroner til dollars eller euro. Der findes en markedskurs, og der kommer et tillæg på den fra den pågældende tjeneste. Du kan egentlig ikke se, hvad det reelle tillæg er, medmindre du selv regner det ud. Vi har regnet det ud, og det kan sagtens være 5 procent i de værste tilfælde. Andre gange lavere, andre gange højere.

 

De bedre alternativer til ovenstående

Nu hvor det er blevet klart, at ovenstående tjenester i princippet er gode nok, men tager for høje gebyrer til vores smag, så kan vi præsentere alternativer til dem. Disse alternativer er udenlandske banker og tjenester, som du kan anvende både som privatperson og virksomhed. Der er altså penge at spare, når det kommer til din virksomheds regnskab og dit private regnskab.

 

Tjenesterne hedder Revolut og TransferWise (de har dog lavet deres navn om til Wise nu). Begge giver dig muligheden for at overføre penge meget billigt på tværs af landegrænser. Det fungerer meget godt, og mange danskere benytter dem hver evig eneste dag. Noget af det bedste er, at deres gebyrer er meget transparente i forhold til både Paypal og Western Union. Før du laver en overførsel vil du kunne se, hvad du kommer til at betale for overførslen (inklusiv gebyr for at veksle dine kroner om til noget andet).

Kategorier: