Inkludér et pulsur i din træning

Der findes mange smarte teknologiske apparater, som kan hjælpe dig med at holde styr på forskellige statistikker gennem din hverdag. De kan være med til at holde motivationen oppe i forhold til træning, da man har mange forskellige statistikker lige for øjnene.

Læs med her for at finde ud af, hvordan du også kan holde motivationen kørende ved brug af et pulsur.

Hvad kan et pulsur?

Et pulsur er en enhed der fungerer som et ur blandet med en computer. Afhængigt af modellen er pulsuret bl.a. med til, at du kan holde styr på:

  • Hvor mange skridt du tager i hverdagene
  • Hvor lang en distance du er gået/løbet
  • Din hjerterytme. Statistik der viser hvor høj din maks- og minimum puls har været på
  • Dine søvnrytme og hvor godt du egentlig sover om natten
  • Hvor mange baner du har taget i poolen
  • Hvor mange kalorier du har indtaget

Meningen med et pulsur er også, at du kan have det på hele dagen, hver dag og til alle aktiviteter. Det betyder også at pulsure er vandtætte.

Øg motivationen med et pulsur

Når et pulsur viser dig alle dagens statistikker, går der ikke længe før du begynder at sammenligne dem med statistikkerne fra dagen før. På denne måde går det hurtigt hen og bliver konkurrencepræget, og konkurrence er en kæmpe motivationsfaktor.

Har du en hel familie derhjemme der også godt kunne bruge at træne lidt mere? Så er det helt perfekt hvis alle har et pulsur, så man sidst på dagen kommer hjem, og sammenligner hinandens statistikker. Hvis der så måske var en lille præmie for flest skridt gået, er det kun godt, da det øger motivationsniveauet endnu højere.

Præcisér din træning

Nogle pulsure har muligheden for at inddele din træning alt efter hvilke pulszoner du ønsker at træne i. En pulszone er en bestemt procentdel af din makspuls. For at finde din makspuls kan du tage en makspuls test eller bruge denne tommelfingerregel:

220 minus din alder = makspuls

Når makspulsen er indtastet i pulsuret, kan den nu inddeles i 3 zoner.

  • Zone 1 – Lav intensitet: Denne zone bruges typisk i opvarmningsfasen af træningen og giver et niveau på ca 50% af din makspuls.
  • Zone 2 – Moderat intensitet: Denne zone gør at du bruger ca 70% af din makspuls i træningen. Ved træning i denne zone forbedrer og vedligeholder du din kondition og udholdenhed
  • Zone 3 – Høj intensitet: Her rammer du op til 100% af din makspuls under træningen. Hvis du træner i zone 3 styrker du også hjertet og lungerne.

Kategorier: