Skift bank nemt og hurtigt

Mange mennesker ved ikke, at det er nemt og hurtigt at skifte bank. Det kan komme dig til gode, i form af bedre rådgivning og sparede penge. Dog skal man huske, at det også skal være attraktivt for banken at have dig som kunde. Vi har lavet en kort guide til dig, der går med tanker om at skifte bank.

Skift bank, hvis du vil spare penge

At spare penge er stor grund til at folk vælge at bytte deres bank ud med en anden. Der kan være tale om mange tusinde kroner sparet årligt, hvis man eksempelvis har lån. Det skyldes, at bankerne tager forskellige beløb for lån – altså renterne. Tjek op på, hvem der kan give dig den mest favorable rente. Skift bank til en med en lav ÅOP, da det er en betegnelse for alle de samlede, årlige omkostninger.

Skift bank for bedre rådgivning

Din bank skal ikke kun give dig gode tilbud på dine lån. De skal også kunne rådgive dig i alle livets faser. Som ung, når du skal købe din første bolig efter at have boet i lejebolig. Når du vil foretage din første investering. Når der kommer børn til verden, som skal have en opsparing. Når du skal på pension, og pengene bliver mindre. Banken skal gerne kunne være til rådighed, når du har behov for det.

Indhent forskellige tilbud

For at du kan finde den mest attraktive bank til din økonomi og dine behov, bliver du nødt til at forhandle og forhøre dig hos flere forskellige af slagsen. Du kan booke et møde hos banken, hvor I kan snakke om, hvad I kan tilbyde hinanden. Det skal nemlig også være attraktivt for banken at have dig som deres kunde.

Hvis du ikke har meget at tilbyde banken den anden vej rundt, kan det blive svært at få udarbejdet tilbud. Sørg derfor for, at du kender din værdi, inden du sætter dig ved forhandlingsbordet.

Det koster dig som udgangspunkt ikke noget

Hvis du er indehaver af en almindelig indlånskonto, koster det dig ikke noget at få den lukket. Det er jo skønt, at det er gratis, men der kan skjule sig nogle andre gebyrer. Den bank, du forlader, kan tage penge for at skulle afvikle de lån, du har, og de kan også tage penge for at overflytte de penge og opsparinger, du har stående.

Samtidig kan den nyerhvervede bank ligeledes tage penge for at oprette dig i systemet, hvis du kommer med opsparinger og lån. Det er altid en god ide at forhøre sig om disse udgifter, inden du foretager et skifte.

Banken klarer det for dig

Når du har besluttet dig for en ny bank, skal du faktisk ikke gøre så meget mere. De sørger for at melde din flytning, til de parter, der skal have det at vide. Selvfølgelig først, når du har underskrevet papirerne. Flytningen af din konto skal være klaret inden for 12 hverdage, men det kan tage en smule længere med lån og de større beløb.

Kategorier: