Sådan kan I få jeres events til nye højder

Events har igennem de seneste par år oplevet en voldsom stigning – særligt før Corona-pandemien. Der findes i et hav af forskellige typer af events, hvilket afhænger af branchen og emnet. For eksempel findes der tusindvis af sportslige events, festlige og musikalske, branchespecifikke, industri og netværks events mv.

 

Hvorfor events?

Mange virksomheder og organisationer bruger events, enten som en strategisk del af deres forretning eller som selve kernen i hele deres forretning. For eksempel er der mange organisationer som er baseret på deres afholdelse af kulturelle events.

Der er mange årsager til, hvorfor både virksomheder og organisationer vælger at afholde events. I mange tilfælde er det bunden ud i salg, autoritets dannelse, konverteringer, skabe noget uforglemmeligt mv.

Men selvom afholdelsen af events har eksploderet i popularitet globalt – set i lyset af Oplevelses økonomiens indtræden, er det langt fra simpelt foretagende. Mange organisationer har en overbevisning om, at events er lige til, men det kan næsten ikke være længere fra sandheden.

 

Oftest alt andet end lige til

Når det kommer til afholdelsen af events, kan der være et væld af faktorer og parametre i spil. Events bliver oftest bedømt på lige så hårde kår som eksempelvis restauranter og lignende, hvor de her bliver bedømt på flere forskellige parametre.

Der kan her være tale om alt fra:

  • Programindhold
  • Visuelle og sceniske virkemidler
  • Lydinstallationer
  • Sikkerhed
  • Sanitære forhold
  • Forplejning og logi

Ovenstående er blot et mindre udpluk af de over kategorier af faktorer som kan være gældende ved et event. Det værd at vide, at hver kategori også har sine egne under faktorer, for eksempel, er en underkategori til forplejning og logi, hvilken type mad, kvaliteten af det mv.

Omfanget og antallet af faktorer afhænger dybest set af, hvilken type begivenhed I afholder, om det er en enkelt dags begivenhed eller flere dages branche event. Som regel er der mange flere ting og sager, som I skal have styr på ved større begivenheder. Det betyder også, at der sættes større forventninger til jeres kompetencer og erfaring.

Har I minimal erfaring eller er helt grønne på området, kan det give virkelig god mening for jer at hente hjælp fra professionelle kræfter.

 

Eventbureauer til undsætning

At hente hjælp fra et erfarent og professionelt eventbureau, kan gøre underværker for jeres event. Dette bunder ud i de mange fordele, som I kan hente ved at søge hjælp fra et eventbureau. En af de store fordele er, at I kan nyde godt af den erfaring som eventbureauet bringer med sig på bordet. I mange tilfælde har bureauet nok allerede prøvet kræfter med jeres type event.

En anden fordel er, at I kan fokusere på værdiskabende aktiviteter i forhold til jeres event og afholdelsen af denne fremfor planlægning og koordinering.

 

 

 

Kategorier: