Ryk sammen efter Corona

De fleste af os har arbejdet hjemmefra i det seneste år eller mere. Vi kan derfor også meget hurtigt have mistet den ellers tætte kontakt som vi havde til vores kollegaer. Dette er lidt af en skam på et personligt plan. Men det er naturligvis heller ikke en god ting fra virksomhedens side.

Det handler om at komme tæt på hinanden og blive til et samlet hold igen her efter corona. Læs med her for at se hvordan du som leder kan opfordre til dette.

Teambuilding

Teambuilding er altid en god ide at overveje, hvis man gerne vil styrke sammenholdet på virksomheden. Det er noget som langt de fleste danske virksomheder efterhånden har fået øjnene op for er en god ting. Og det er altså noget som du kan vælge at gøre her efter corona.

Måske har I i virksomheden allerede afholdt noget teambuilding? I så fald kan I tage kontakt til det firma, som faciliterede det sidste gang. De vil sikkert gerne hjælpe jer igen og på denne måde er du lidt bedre klar over, hvad det egentlig er du går ind til.

Plads til det sociale

Udover teambuilding handler det også generelt om at give plads til nærværet og det sociale i verdenen. Det kan være fristende at komme hurtigt i gang med arbejdet, så snart folk vender tilbage på arbejdspladsen. Og arbejdet skal naturligvis prioriteres – men det må ikke gå på bekostning af det sociale.

Sørg for at der bliver støttet op om nærværet og det sociale på arbejdspladsen. Det kan du blandt andet gøre ved at sætte et godt eksempel selv og snakke med dine ansatte. Hæng lidt længere over den obligatoriske kop kaffe omkring frokostpausen nede i kantinen. På den måde kan dine arbejdere se, at det er helt i orden at de også lige tager et par minutter mere i de her dage på at finde hinanden igen.

Forholdsreglerne skal stadig tages

Når alt det så er sagt, så er det stadig vigtigt at der bliver foretaget nogle forholdsregler. Corona er ikke helt væk endnu og det er en god ide, hvis du stadig sætter masker frem og lignende. Rengøringen skal også holdes ved lige endnu.

Prøv også at overveje hvor ofte dine ansatte skal testes. Hvis du kan nå at gribe en enkel arbejder der har corona og få ham eller hende til at blive hjemme, så kan du undgå at det smitter til hele arbejdspladsen.

Kategorier: