Øg medarbejdertrivslen med god økologisk kaffe til kontoret

Medarbejdertrivsel har flere komponenter. Først og fremmest bør du som leder eller kontoradministrator sikre dig, at medarbejderne ikke er i tvivl om, hvad der forventes af dem. Det kan også være en god idé at udvikle og afprøve forskellige teambuilding øvelser, at sørge for at eventuelle konflikter bliver taget i opløbet, og at belønne medarbejderne, når de har ydet en særligt betydningsfuld indsats. Julegaver, jubilæumsgaver og fødselsdagsgaver er alle en essentiel del af mange danske arbejdspladser. Det samme gælder de mindre, hverdagslige belønninger, der for eksempel kan udgøres af god kaffe på kontoret.

Hverdagslige belønninger

Mange af os elsker en ordentlig kop kaffe. Hvis du sørger for, at kontorkaffens kvalitet er i top, kan du både øge medarbejdernes generelle trivsel og sikre, at medarbejderne får dét boost, de skal bruge i løbet af særligt udmattende arbejdsdage. De bedste medarbejdere er ofte dem, der både er dygtige til deres arbejde og samtidig føler sig godt tilpas i deres arbejdsmiljø og værdsat af deres overordnede.

Kaffens kvaliteter

Næsten fire ud af fem danskere drikker kaffe. Dét ikke bare nogle gange. Faktisk drikker vi i gennemsnit mellem tre og fire kopper dag, og dét skyldes særligt to ting. For det første kan en velbrygget kop kaffe lavet på ordentlige bønner smage fantastisk. For det andet kan kaffe af og til give os energien til for eksempel at arbejde på tidspunkter, hvor vi ellers ikke ville have haft overskuddet.
Din krop producerer konstant et stof, der hedder adenosin, og jo mere adenosin, du har i kroppen, jo mere træt og flad vil du føle dig. Koffein har evnen til at blokere kroppens udskilning af adenosin, og derfor er kaffe et ekstremt effektivt redskab i situationer, hvor vi gerne vil holde trætheden på afstand.

Køb økologisk

Hvis du leder efter god kaffe til kontor, har du muligvis en smule svært ved at finde ud af, hvor du skal starte din søgning. Som det allerførste kan du med fordel finde ud af, hvilken form for kaffeordning, du er interesseret i. Dernæst skal du tage beslutningen om, hvilken kaffe du skal købe. Og i denne forbindelse går du ikke galt med økologisk. Økologisk kaffe produceres helt uden brug af kunstgødning og kemiske sprøjtemidler, og derfor vil du, når du køber økologisk, kunne hjælpe dine medarbejdere med at undgå alt dét, som de fleste af os helst ikke vil have ind i kroppen. God kaffe – glimrende medarbejdertrivsel.

Kategorier: