Ideer til teambuilding for virksomhedens ansatte

Som virksomhed er der rigtig god grund til at sikre, at virksomhedens ansatte er glade og at humøret er højt på arbejdspladsen, da det i sidste ende er medvirkende til at løfte produktiviteten, og dermed virksomhedens bundlinje. Glade og tilfredse ansatte er alfa og omega til en sund virksomhed, så derfor bør man som virksomhedsejer sørge for at gøre en indsats for at gøre virksomheden til en god arbejdsplads.

En af måderne hvorpå man kan gøre det, er ved at tage virksomhedens ansatte med på den ene eller anden form for teambuilding. I denne artikel giver vi derfor to gode anbefalinger til teambuilding for virksomhedens ansatte. De to anbefalinger relaterer sig til helse, så udover at give de ansatte en god oplevelse, vil der også være en positiv effekt at opnå på de ansattes sundhed og velvære.

Vi kigger nærmere på behandlinger i henholdsvis en cryosauna og en infrarød sauna, hvor vi kommer nærmere ind på de fordele som kan opnås ved disse behandlinger, samt hvorfor de kunne være et godt bud på virksomhedens næste teambuilding.

Cryosauna

Behandling i en cryosauna kan være en sjov og anderledes oplevelse, som samtidig kommer med gavnlige effekter. Ved behandling i en cryosauna udsættes kroppen for ekstreme kuldegrader i et aflukket rum, som tvinger blodet ind mod kroppens kerne. Her foregår en effektiv afgiftning af blodet, som også tilføres frisk ilt og næring. Når kroppen langsomt varmes op igen efter behandlingen, vil det afgiftede og friskforsynede blod strømme ud i kroppen igen.

Dette har især en positiv effekt på kroppens restituering, herunder restituering af kroppens energi, som kan være gavnligt for virksomhedens ansatte efter en periode med lange arbejdsdage.

Cryobehandling er en sjov og anderledes oplevelse, da det er et forholdsvist nyt fænomen i Danmark. Det kan sammenlignes med vinterbadning, som oplever samme effekt på kroppen, som kroppen får ved cryobehandling. Det kan være sjovt for en gruppe at tage af sted sammen, og se hinandens reaktion på behandlingen, og som helt sikkert vil være et godt samtaleemne efterfølgende.

Infrarød sauna

En anden sjov og god sauna er en infrarød sauna, som har den fordel i forhold til cryosauna, at der er flere personer der kan benytte den på samme tid. Oplevelsen vil på mange måder ligne det at gå i en almindelig sauna, hvor man kan blive afslappet og nyde godt af saunaens effekt.

Ved behandling i en infrarød sauna behandles kroppen helt ned på celleniveau, hvor der produceres afgiftende sved, som har den effekt at det får kroppen til at restituere hurtigere. Derudover vil kroppen langsomt blive opvarmes, hvilket får muskler og væv til at slappe af.

Behandlingen er derfor både sund for kroppen, og samtidig god til at løsne op for anspændthed i kroppen. Behandlingen er altså ideel til alle, uanset om der siddes meget ned på arbejdspladsen, eller om der er mere fysisk aktivitet på arbejdspladsen.

Kategorier: