Hvad skal man være opmærksom på, når man køber et udendørs spa?

De fleste kan nok sætte sig ind i drømmen om at eje sit eget udendørs spa. For hvem ville helt ærligt ikke synes, at det kunne være rart at sætte sig ude på sin terrasse efter en lang dag på arbejde og bare nyde det varme vand, mens roen falder på?

Men hvis du er én af dem, der overvejer at anskaffe dig et udendørs spa, så er der lige en række ting, du bør overveje, inden du springer ud i købet. Spabade findes nemlig i mange størrelser og former, og derfor er det en god idé på forhånd at overveje, hvor mange der skal være plads til, og hvor det skal være placeret.

Hav styr på godkendelserne

Men det er ikke kun spabadets udseende og placering, du bør overveje inden køb. Der er faktisk en del praktiske ting at tage hensyn til.

For det første er det en god idé at kigge efter en udendørs spa, som er kvalitets- og sikkerhedsgodkendt. For ifølge bygningsreglementet skal produkter, der indgår i eller tilsluttes til vandinstallationer, være godkendt af Erhvervs- og Byggestyrelsen. En sådan godkendelse kaldes en VA-godkendelse.

Og så er det også vigtigt at have med i overvejelserne, at en spa altså ikke er gratis i drift. Du skal derfor forvente højere udgifter til vand, el og desinficerende kemikalier. Og den udgiftspost afhænger naturligvis af, hvor stor spaen er, og hvor ofte den anvendes.

Med wellness følger også vedligehold

Anskaffer du et spabad, kræver det også, at du vedligeholder det. Det inkluderer desinfektion, at det bliver renset regelmæssigt, og at du afkalker det minimum en gang om året.

For at sikre dig, at hygiejnen i dit spabad er i orden, så er det en god idé, at alle vasker sig grundigt inden spaen tages i brug, at der kun bliver brugt rent badetøj, og at dyr holdes ude af spaen.

Og med styr på alt det praktiske kan du roligt springe ud i at anskaffe dig et spabad. Og hvis du ønsker at forkæle dig selv yderligere, så kan du eventuelt også anskaffe dig en massagestol og på den måde fuldende hele oplevelsen af wellness i dit eget hjem. Gå eventuelt på opdagelse i dette kæmpe udvalg af massagestole, og lad dig inspirere til at skabe din helt egen fuldendte wellness-oplevelse i hjemmet.

Kategorier: