Som restaurationsejer kan der være mange forskellige ting at holde styr på, hvilket tider kan udfordre overblikket. Ikke alene skal der holdes styr på servicen, maden og hygiejnen, men også understøttende funktioner inden for disse. Ligesom virksomheder er afhængige af forskellige interne funktioner og afdelinger, ligeledes er restauranter afhængige af deres.
Restaurationsbranchen er kendetegnet som hård branche, hvor massiv konkurrence om kunderne forgår, og hvor kundernes førstehåndsindtryk oftest er en af de afgørende faktorer for, om de vælger dit sted fremfor en anden.
Urene og beskidte overfalder kan give faretruende signaler om dit sted, hvilket kan skræmme gæsterne væk, selvom du måtte have noget af verdens lækreste mad. Herudover kan dårlig betjening og surt personale give dårlig stemning, der frastøder gæsterne for at lave deres bestilling. På den anden side kan dårligt mad være med til at ødelægge oplevelsen af dit sted, og dermed sætter en dæmper for fremtidige kundestrømme, selvom dit sted er rent og med imødekommende personale.
Et system der er lige så stærk som dets svageste led
I grove træk kan spisesteder og restauranter ses at følge samme analogi, som det af en kæde, nemlig at de er lige så stærke som deres svageste sted led. Men at du har ringere kvalitet i nogle af disse områder, er dog ikke ensbetydende med undergangen for dit sted.
Ikke to restauranter er ens, da deres kvaliteter indenfor disse kan være forskellige fra hinanden. Når det kommer til at forbedre dit spisested, er det vigtigt at tænke på de underliggende funktioner, der er med til at understøtte din forretning.
En af disse funktioner er eksempelvis opvaskefunktionen i køkkenet. Dine kokke er afhængige af, at der kommer rent udstyr, gryder og grej, således at de kan lave mad uden at gå på kompromis med madkvaliteten. Herunder også at hygiejne kravene fra Fødevarestyrelsen bliver fulgt. Endvidere er tjenerne afhængige af, at der kommer rent bestik og service udstyr, således at de kan servicere gæsterne løbende og dermed hulde forretningen kørende.
En af de lime der holder gang i maskineriet
Effektiv og grundig opvask er som en lim, der er med til at binde og holde de andre funktionerne kørende. Men en god opvaskefunktion afhænger typisk af hastigheden og mængden af opvask, der kan blive rengjort og gjort klar til brug. Dette sætter ikke kun krav til opvaskemaskinen, men også til opvaskeren.
Har I mangel på opvaskere eller personale dertil, kan det være en stor hjælp at ansætte en opvasker vikar eller flere, da du på den kan sikre at dit spisested forholder sig effektiv og modtagelig overfor kommende kunder. Dette er særligt vigtigt, hvis dit sted skal kunne være klar til at håndtere de store gæste strømme under højsæsonerne.