Skrotpræmie – Det Skal du Være Opmærksom På

a pile of old cars sitting next to each other

At skrotte din gamle bil kan være en fornuftig beslutning, især når der tilbydes skrotpræmier som incitament. Men før du går i gang, er der nogle vigtige ting, du bør være opmærksom på. Her er hvad du skal vide:

 

1. Bilen er ikke komplet:

Hvis din bil mangler væsentlige dele, skal du være opmærksom på, at godkendte autoophuggere kan tage et beløb som kompensation for disse mangler. Ifølge bilskrotbekendtgørelsen er beløbet begrænset til 300 kr. for en motor, 100 kr. for en gearkasse og 100 kr. for en manglende katalysator. Det er dog vigtigt at bemærke, at hvis katalysatoren fjernes før aflevering af bilen, kan ophuggeren ikke modregne i skrotningsgodtgørelsen for manglende katalysator.

 

2. Hvad hvis der er pant i bilen:

Hvis der stadig er pant i bilen, skal du som ejer af bilen kontakte panthaveren og få tilladelse til at skrotte den. Ophuggeren har ikke pligt til at sikre, at der ikke er pant i bilen, før den ophugges for en anden ejer.

 

3. Hvordan får jeg udbetalt skrotpræmien:

Du kan ansøge om skrotpræmie på borger.dk under menupunktet “Skrotpræmie for bil” i selvbetjeningsdelen. Log ind med dit MitID og vælg sagstypen “Bil skrottet i udlandet”. Upload den udenlandske skrotningsattest som dokumentation. Hvis du ønsker at få mere end skrotpræmien på 2.200,- så er der mange ophuggere der tilbyder en bedre pris. For at du kan få en højere pris på bilen så kan du anvende bedsteskrotpris som har nogle af markedets bedste priser på skrotbiler. 

 

4. Hvis du ikke er ejer af bilen:

Hvis du ikke er registreret ejer af bilen i Motorregistret, findes der forskellige sagstyper, du kan vælge, når du søger om skrotpræmien. Disse inkluderer at være juridisk ejer, ansøge om dispensation eller være bobestyrer/arving af bilen, der skal skrottes.

 

Ved at være opmærksom på disse punkter kan du sikre dig, at processen med at skrotte din bil og få udbetalt skrotpræmien forløber gnidningsløst og korrekt.

Kategorier: