Sådan sender du sikker e-post til dine medarbejdere, der arbejder hjemmefra eller i udlandet

Dette indhold er sponsoreret.

Der er stor rift om softwareudviklere i Danmark, så det kan efterhånden kræve kreative løsninger for at finde den rigtige person til sit hold. Samtidig har Covid-19-epidemien vist os, at meget arbejde i IT-sektoren kan foregå enten hjemmefra eller remote i udlandet.

Det er samtidig gået op for både firmaer og medarbejdere, at denne remote arbejdsform har mange fordele i forhold til udgifter for firmaet og fleksibilitet for medarbejderen. Men remote arbejde kræver god og sikker kommunikation, så personfølsomme og fortrolige informationer ikke kommer i de forkerte hænder. Derfor er det utrolig vigtigt med sikker e-post systemer.

Find den rigtige softwareudvikler

Når man søger efter en softwareudvikler, især som startup-virksomhed, er der mange ting, man er nødt til at overveje. Den ene er det erfaringsniveau og de kvalifikationer, man forventer af sin medarbejder. Startupvirksomheder kan fx drage fordel af at hyre nyuddannede udviklere, fordi en udviklers løn kan variere meget på basis af erfaring og de steder, som personen før har arbejdet ved.

Endnu en stor ting at overveje er udviklerens løn. Her må man vurdere, om man er villig og i stand til at betale den løn, de fleste danske udviklere forlanger. Det anslås, at softwareudviklere i Danmark tjener mellem 550.000 og 600.000 kr. på et år. En egyptisk udvikler løn er til sammenligning på 40-60.000 kr.

Hyr remote softwareudviklere

Der er altså en klar fordel ved at hyre en softwareudvikler med base andre steder end Danmark, og uanset om man hyrer en dansk eller en egyptisk softwareudvikler, kan man forvente det samme kvalifikationsniveau.

Den markant lavere udvikler løn er dog ikke den eneste forskel ved at hyre remote. Ved at lade medarbejderne arbejde hjemmefra eller remote i udlandet, er der nemlig ingen grund til at holde et klassisk kontor. Derfor sparer man fx udgifter til kontor og kontorartikler.

Kommuniker sikkert med din nye softwareudvikler

Ulempen ved at hyre remote arbejdskraft er selvfølgelig, at man ikke bare lige kan kalde vedkommende ind på sit kontor. Derfor må man finde andre måder at kommunikere med sin udvikler på såsom med sikker e-post. I dag er vi nemlig så heldige, at kommunikationen ikke kræver andet end en god internetforbindelse. Kommunikation foregår nemt og bekvemt over mail.

Men fordi kommunikationen frem og tilbage foregår over mail eller lignende, er sikkerhed noget, man skal være meget bevidst om. Her handler det især om kryptering, så man opnår sikker e-post. Det er især vigtigt ved personfølsomme og fortrolige informationer, der sendes via mails.

Sikker e-post og e-mails opnås ofte gennem programmers egne krypteringsmuligheder, som fx Outlook med deres S/MIME-kryptering. Sikker e-post kan også sendes via fx NemID. Ellers er det meget normalt at outsource denne kryptering, så man altid får en sikker e-postkorrespondance med sine remote medarbejdere.

Kategorier: