Sådan får du succes med din første virksomhed

Det kan være vanskeligt at tage springet ud i livet som iværksætter – også selvom det er noget, du har drømt om. Til gengæld kan du gøre det nemmere, hvis du forbereder dig grundigt. Herunder finder du en række gode råd til, hvordan du får succes som iværksætter, når du skal stifte din første virksomhed.

Når du stifter din første virksomhed, er det vigtigt, at du har tænkt over, hvad du vil arbejde med. Du skal ikke bare springe ud i livet som iværksætter for at gøre det, men fordi du er sikker på, at du kan gøre en forskel, som sikrer dig og din nye virksomhed succes.

Find ud af, hvad du vil arbejde med

Først og fremmest bør du starte med at overveje, hvad du vil arbejde med. En virksomhed behøver ikke at blive stiftet på baggrund af en god idé, men kan lige så godt være et resultat af noget, som du er god til. Du bør derfor starte med at finde ud af, hvad du vil tilbyde i din nye virksomhed.

 

Når du har fundet ud af, hvad du vil arbejde med, skal du finde ud af, hvordan du vil skille dig ud på markedet. Det behøver ikke at være noget avanceret, men kan blot betyde, at du er bedre end konkurrenterne, tilbyder en højere service eller noget helt tredje. I sidste ende handler det om at vælge det rigtige udgangspunkt for din virksomhed.

Læg en strategi for, hvordan du får dine første kunder

Du bør altid lægge en plan for, hvordan du skaffer dine første kunder – og det er der mange måder, hvorpå du kan gøre. Du kan eksempelvis forhøre dig hos dit netværk, eller du kan bygge en god hjemmeside, som du markedsfører på Facebook, Instagram eller lignende.

 

Du behøver ikke at udarbejde en hæderkronet og detaljeret marketingplan, når der er tale om din første virksomhed. Det skyldes, at din virksomhed ikke endnu har fundet sin endelige form, hvorfor det må forventes, at du lærer hen ad vejen. I stedet bør du holde alle muligheder åbne, så du kan prøve forskellige marketingkanaler af.

Vælg den rigtige virksomhedsform

Når du skal stifte virksomhed, har du mange forskellige muligheder. Hvis du blot vil prøve det af, kan du starte med en enkeltmandsvirksomhed, som er gratis at stifte. Det kan du gøre i løbet af ganske kort tid via Erhvervsstyrelsens hjemmeside, og du behøver derfor ikke at inddrage en advokat eller revisor.

 

Hvis du er seriøs omkring din virksomhed, og planen er at få ansatte eller medejere, er det en god idé at stifte et kapitalselskab. Er det tilfældet, kan du lige så godt gøre det fra start – og her kan det i mange tilfælde godt betale sig at hyre en selskabsadvokat, som kan hjælpe dig med stiftelsen, så det bliver gjort rigtigt fra start.

Kategorier: