Limited edition – Hvad er limited edition?

Limited edition er når der produceres et vis antal varer. Her er det ikke muligt at udbud og efterspørgsel kan påvirke priserne. Hvad skal man være opmærksom på?

 

En vare som er limited edition er en luksus vare. Dette er fordi at man ofte betaler flere penge for produktet. Når en virksomhed vælger at producere noget tøj, specielt de større virksomheder, så vil prisen i produktionsomkostninger stige, hvis de ikke laver en masse. Når man laver en limited edition, så er det meget forskelligt, hvor mange der produceres. Det siges ofte fra starten af. Nogle vælger kun at producere en, mens andre vælger at producere 3. Nogle producere 100 mens andre producerer 500. Det der vil være fælles for alle limited editions, er at der ikke produceres i nærheden af lige så mange, som der ellers plejer at gøre, og selvom at folk efterspørger varerne igen, så vil de ikke blive produceret på ny. Det kan være at der udgives en ny kollektion, men den vil ikke være identisk med den første limited edition. Man kan også trykke sine egne limited editions på https://nordictryk.dk. Det får mennesker til at anse varerne som sjældne, og derfor er det en god salgsteknik. Det får mennesker til at træffe deres købsbeslutning hurtigere, fordi at de er bange for ikke at få produktet. Yderligere, når man har at gøre med et sjældent produkt, så føler man det er mere high end. Når man føler sig high end, så føler mange at de har en dyr og god stil.

 

Hvordan designer man sine egne limited editions med logo & hvordan fungerer det?

 

Mange mennesker vælger at få et logo på sit tøj når man har en virksomhed. I stedet for at benytte tryk virksomhederne til dette, så kan man altså bruge deres ressourcer og egenskaber til at få lavet tøj i limited edition. Her kan man komme med sit eget tøj med tryk, eller bestille noget fra virksomheden. Efterfølgende så kommer det vigtige skridt. Her vælger man hvordan tøjet skal designes ved at giver virksomhederne nogle billed filer, som de skal bruge. Det kan være logoer, eller andre billeder, som skal benyttes til at designe et logo. Om det er Caps med logo eller t shirts med logo, så er det en smart måde at gøre det på, fordi man sparer en masse penge, og man helt selv kan designe noget som man synes er flot. Det kan være at man gerne vil bruge et design eller tage nogle ideer fra allerede eksisterende limited editions eller logoer , men her skal man passe meget på, at man ikke gør noget som vil ses som et brud på copyright loven.

Kategorier: