Lad dine medarbejdere slappe af med et spil hjerterfri

Det kan være meget rart med at spil hjerterfri  i løbet af arbejdsdagen. Det kan sætte rammen for det sociale på arbejdspladsen samt give en det pust til hjernen, som man har brug for. Læs mere her om hvorfor det er en god ide at man som chef lige giver sine arbejdere tilladelse til at spille hjerterfri af og til.

Et pusterum til hjernen

Vi mennesker er ikke bygget til at arbejde uden en pause. Det kan vi slet ikke holde til og det kan sagtens gå udover vores arbejdsevne, hvis vi bliver drevet for hårdt. På et eller andet tidspunkt holder vi simpelthen op med at tænke rationelt og vi begynder automatisk at slække på arbejdsindsatsen.

Det er derfor det bedste hvis man som chef giver plads til arbejdspladsen til at man lige kan tage sig en pause af og til. Og den pause kunne jo for eksempel bestå af et spil hjerterfri.

Her er det en vigtig ting at man som chef lige går forrest og viser, at man sagtens kan tillade sig selv at holde en lille pause her og der – for eksempel ved at spille et slag hjerterfri sammen med de andre. På den måde giver man også ens arbejdere tilladelse til lige at tage en pause, når det er mest tiltrængt. Det handler om at skabe en god kultur, hvor man giver tilladelse til sådanne ting generelt.

Sæt rammen for det sociale

Det er samtidig en god ide at man som chef er med til at passe på det sociale på arbejdspladsen og giver tid til dette. Det kan man gøre på forskellige måder ved at holde julefrokoster og lignende på arbejdspladsen.

Men man kan også sagtens åbne det i det daglige og ved lige at give rum til et slag hjerterfri. Når ens arbejdere får lov til lige at fjolle lidt sammen og for eksempel spille et slag hjerterfri, så er det ikke kun det de laver. De er samtidig ved at bygge en hel relation op til hinanden og et lidt dybere forhold end blot det at være kollegaer.

Dette kan naturligvis også have positiv indflydelse på virksomheden. I dag arbejder vi meget i grupper og er afhængige af en god kemi til en vis grad i arbejdsgruppen. Det er derfor også vigtigt at give plads til det sociale, da det kan skabe en bedre kemi.

Kategorier: