HISTORIEN OM MANCHETKNAPPER

Manchetknapper bliver en mere og mere populær gave til bryllupsdagen; det er dette faktum, der har foranlediget denne artikel. Har du nogensinde tænkt over, hvorfor manchetknapper blev skabt?

Indtil midten af ​​det tyvende århundrede var mange herrer iført veste og jakker, og derfor blev selve skjorten ofte set som mere en underbeklædning, båret med halsbånd eller slips, så meget lidt af den var virkelig på udstilling!

Det var faktisk før det 17. århundrede, man først tænkte på manchetknappen, da skjorten blev bundet ved manchetten med et bånd, da ærmerne i modsætning til nutidens tætsiddende shorts var løse og flæsede. Båndet blev ofte farvet for at matche outfittet. Former for manchetknapper blev faktisk fundet i grave, der menes at dateres tilbage til det femte og sjette århundrede.

Håndledsspænder blev ofte lavet af bronze, og de blev derefter syet på manchetterne og klipset sammen for at holde ærmet stramt, men disse blev ikke båret af angelsaksiske mænd, men af ​​kvinderne. Så selvom disse havde en lignende rolle som de moderne manchetknapper, var disse ikke skabt til at blive båret sammen med en herreskjorte.

I midten af ​​1600-tallet blev den franske manchet først introduceret, og dette tog manchetten længere end blot at være en praktisk genstand til personlig udsmykning. Det blev almindeligvis anset for royale at bære dekorerede manchetlukninger, og i slutningen af ​​1700-tallet tog middelklasse og håndværkere dette til sig. Da 1840’erne kom, blev manchetknapper normalt fundet i form af guld-, sølv- eller perleknapper holdt sammen af ​​en messingkæde.

Den industrielle revolution så udviklingen af ​​ædle metaller, og dette førte til masseproducerede guldmanchetknapper. I 1920’erne blev manchetknapper udviklet for at maksimere sikkerheden, hvilket skabte T-bar-linket.

Manchetknapper i dag er stadig meget populære og bruges til hverdag såvel som til særlige lejligheder. Brugen af ​​dem er stigende på arbejdspladsen, da de menes at udvise sans for detaljer i forretningsmiljøet. Vi oplever, at egne kunder ofte søger at designe et specielt skræddersyet par manchetknapper til en særlig lejlighed, såsom en bryllupsdag, jubilæum eller fødselsdag.

Det danske smykke designer Alexander Lynggaard laver flotte manchetknapper og herresmykker til den moderigtig mand.

Kategorier: