Forebyg din kloak mod tilstopning

At være boligejer er en drøm for mange, men inden du gør drømmen til virkelighed, bør du være beredt på de udgifter den indebærer. Udgifterne til bolig er nemlig kun det beløb, der står nederst på kontrakten. Særligt udgifterne til vedligehold af de ofte gamle, danske huse kan også være store. Derfor bør du månedligt sætte et beløb til side, så du har råd til uforudsete komplikationer med boligen af større eller mindre omfang. Er du rigtig smart, spenderer du dog også proaktivt, så problemerne ikke vokser dig over hovedet.

Pas på den gamle kloak

Det kan du for eksempel gøre, når det kommer til din kloak. Kloakken i et gammelt hus er så meget desto mere udsat for slid, brud og ikke mindst tilstopning. Derfor er det vigtigt med regelmæssig kloakservice. Kloakservice er nemlig ikke kun til når uheldet er ude. Professionel kloakservice kan også sagtens bare være en inspektion og en spuling, der sørger for, at de ikke behøver komme igen om et halvt år.

Vær dog alligevel beredt på at uheldet kan være ude, og at du pludselig får brug for en slamsugning. Du kan for eksempel med fordel orientere dig i lokalområdet i forhold til gode firmaer, der gør sig i slamsugning. En slamsugning behøver nemlig ikke bare være en slamsugning. Der kan være stor forskel, når det kommer til erfaring og professionalisme. Den forskel kan måske ikke ses med det samme, men et godt og erfarent firma vil sørge for, at du ikke har brug for en slamsugning igen i næste uge. Med andre ord er de altså nøjsomme, og så sørger de ikke mindst for at bruge de nyeste teknikker og det bedste udstyr.

Gode vaner

Selvom en slamsugning altså traditionelt set er begrænset til de uheldige tilfælde, hvor din kloak allerede er blevet tilstoppet, kan den altså også sagtens være forebyggende.

Det allerbedste ville dog selvfølgelig være, hvis du overhovedet ikke havde brug for hverken slamsugning eller kloakservice. Der er desværre ikke nogen måde, hvorpå du kan sikre dig et fuldstændigt helle, men der findes masser af gode vaner, hvis du vil passe på dine afløb. Først og fremmest bør du selvfølgelig være varsom med, hvad du hælder i afløbet. Flydende fedt, madrester og andet godt bør for eksempel altid komme ud med affaldet. Regelmæssig rensning kan også gøre meget. Fjern hår og rens efter med kogende vand, så kan du holde en slamsugning stangen i lang tid.

 

 

Kategorier: