Få hjælp til HR-arbejdet fra en ekstern HR-konsulent

Nogle virksomheder er for små til at have deres egne, interne HR-afdelinger. Da det er en klar fordel at have styr på alle reglerne omkring ansættelse og afskedigelse af dine medarbejdere, vælger mange ejerledere at få hjælp fra eksterne HR-specialister.

Når du som ejerleder får hjælp udefra, har det den klare fordel, at din virksomhed undgår at have sin egen HR-afdeling og sine egne permanente HR-medarbejdere på lønningslisten. Derved kan din virksomhed spare penge og nøjes med blot at købe sig til de konsulentydelser indenfor human ressources, som du reelt måtte have brug for.

Virksomheden HRpeople.dk er et eksempel på et HR-firma, som hjælper andre virksomheder med deres HR-arbejde. HRpeople har mange års erfaring med HR-arbejde, med særlig fokus på arbejdspladsvurderinger, personalejura og medarbejdersamtaler (MUS). Firmaet består blot af ganske få HR-specialister, men dette sikrer også, at du som virksomhedsejer får den bedste service.

 

Hvilken type hjælp kan du få fra den eksterne HR-konsulent?

Når du som virksomhedsejer vælger at hyre en ekstern HR-virksomhed ind, så får du hjælp til alt dit forhåndenværende HR-arbejde. Dette er typisk arbejde, som omhandler ansættelsesforhold, afskedigelser og diverse forhold indenfor personalejura.

Du kan naturligvis som ejerleder vælge at lave disse ting selv, men så vil du bare løbe den risiko, at du kommer til at stå i en situation, hvor du mangler den nødvendige specialviden.

Human ressources omhandler nemlig om, hvordan virksomheden interagerer bedst med medarbejderne indenfor rammerne af den gældende lovgivning og overenskomst med fagforeningen. Dette kan hurtigt blive komplekst, da der er mange regler på området, blandt andet i forbindelse med ferielovgivningen og forskellige ansættelsesforhold.

Desuden kan det være fordelagtigt for dig at få HR-specialister til at hjælpe dig med din virksomheds arbejdspladsvurdering, samt rådgivning til tilfredshedsundersøgelser samt diverse kontraktuelle forhold.

Samtidig kan HR-konsulenten også hjælpe dig med at rådgive eller varetage ansættelsesprocessen samt hele rekrutteringsforløbet. Når du vælger at få hjælp fra en ekstern HR-partner, kan du således sikre dig skræddersyede løsninger til lige netop de problematikker, som du måtte stå med.

 

Hvad taler for, at du ikke hyrer en HR-konsulent ind til at hjælpe dig?

Alt har naturligvis en pris, og hvis du hyrer en ekstern HR-partner ind til at hjælpe din virksomhed med HR-arbejdet, så koster det naturligvis en del penge. Dette er selvfølgelig en ekstraudgift i forhold til, hvis du valgte selv at stå for arbejdet med at rekruttere og afskedige dine medarbejdere.

Det kan nemt løbe op i flere 100.000 kr. hvert år i udgifter til din eksterne HR-konsulentvirksomhed. Dette kan være en stor nød at sluge for mange ejere af små virksomheder.

Når dette er sagt, så er udgiften til hjælpen fra en ekstern HR-virksomhed for mange virksomhedsejere helt klart stadig det værd. For når du som ejerleder får specialiseret hjælp udefra, så betyder det også, at du kan undgå forskellige administrative fejl overfor dine medarbejdere.

I sidste ende betyder det, at du rent faktisk sparer penge, når du hyrer en HR-virksomhed til at løse dine HR-opgaver.

Kategorier: