6 gode tips til at finde den helt rigtige advokat

I et samfund hvor kriminaliteten blot stiger og stiger kan du hurtigt komme i en situation, hvor du har brug for at hyre en advokat. Her er det vigtigt, at du hyrer en person, der ikke kun er forberedt på at håndtere din sag, men som også er velegnet til dine personlige behov. Uanset om du søger at hyre en advokat til forsvar af tyveri eller en god forsvarsadvokat, kommer her nogle tips som gør det nemt at finde en dygtig og medfølende advokat. Husk at skal du bruge en forsvars advokat, så er det vigtigt at du bruger den tid det tager på at finde den helt rigtige, frem for blot at vælge den første og bedre du finder på nettet. Er det et vigtigt emne som f.eks. fælles forældremyndighed – så er det bestemt ikke lige meget om det er en god advokat, eller en rigtig god advokat du finder. 

Læs mere om fælles forældremyndighed

  1. Begræns dit fokus

Advokater specialiserer sig ofte på en håndfuld sagstyper, så sørg for at finde en, der passer til dit specifikke behov. Når du begynder din søgning, skal du lave din research og lave en liste over advokater, der specialiserer sig i din sagstype. F.eks. skal du bruge en børneadvokat, så er det nok ikke firma der har specialiseret sig i straffesager der vil være det bedste match.

  1. Tjek deres cv

Disse oplysninger bør være let tilgængelige på advokatens hjemmeside. Se på, hvor længe de har praktiseret, hvor mange sager de generelt lukker, og om de har og særlige certificeringer. Hvis du f.eks. ansætter en advokat til forsvar af tyveri, skal du undersøge, hvor mange vellykkede sager de har arbejdet på. Evt. spørg ind til andre lignende sager de har haft, og se hvordan den sag endte for dem.

Læs mere om valg af advokat

  1. Kend dine forventninger

Mens du laver din research, skal du vide hvad du forventer af en advokat. Beslut dig for et realistisk budget, og sørg for at holde dig til det. På et personligt plan skal du have forventninger til den type forhold, du gerne vil have til en advokat. Overvej, om du foretrækker en omsorgsfuld advokat eller en mere stiv advokat.

  1. Aftal et møde

Sørg for at møde advokaten personligt inden du ansætter ham eller hende. Dette møde vil være en god indikator for, om de er de rette for dig. Vær analytisk, mens du også stoler på din mavefornemmelse. Få adgang til, om advokaten får dig til at føle dig godt tilpas. Det er vigtigt, at du kan stole på dem. Stil masser af spørgsmål for at sikre, at dine juridiske behov vil blive opfyldt. Ligger advokatfirmaet ikke lige i nærheden af dig, så evt. overvej et Zoom eller Teams møde online i stedet. 

  1. Spørg rundt omkring

Når du leder efter den rigtige advokat, så kan mund til mund-omtale være meget nyttigt. Spørg venner, kolleger og familiemedlemmer, om de har nogen anbefalinger. Da du ønsker det højeste niveau af juridisk repræsentation, kan nogens mundtlige anmeldelse komme langt.

Ved at være tålmodig og analytisk, samtidig med at du stoler på din intuition, kan det være en gnidningsløs proces at finde den bedste advokat til netop din sag. Tag dig tid til at overveje flere muligheder, og sørg for at stille grundige spørgsmål.

Det aller vigtigste er at du bruger den tid det tager på at finde en god advokat frem for blot at vælge en mere eller mindre tilfældigt.

 

Kategorier: