3 ting du kan gøre for at blive mere attraktiv for arbejdsgivere

Det kan nogle gange være svært at finde arbejde, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke er noget, du selv kan gøre for at forøge dine chancer.

Hvis du gør det, vil det ikke blot forbedre dine muligheder for at få et nyt job, men det kan også gøre dig bedre til dit nuværende job.

Tager du dig tid til at forbedre dig selv, kan du blive bedre rustet til at håndtere fremtiden, uanset hvordan den kommer til at se ud. Her er tre måder, hvorpå du kan forbedre din beskæftigelsesegnethed.

1. Lær nye evner

At bruge din fritid på at lære nye evner er en glimrende måde at øge din beskæftigelsesegnethed på. Hvis du er usikker på, hvilke færdigheder der vil forbedre dine muligheder, kan du kigge efter jobannoncer for stillinger, som du finder ønskelige. Uanset hvad du mangler, kan du undersøge, om du kan lære mere om det.

Mange kurser og kvalifikationer koster et gebyr. Der er dog stadig chancer for, at de på grund af det nuværende klima kan være nedsat i pris eller være tilgængelige for en gratis prøveperiode. IT-relaterede evner er for eksempel i høj kurs, så der findes mange forskellige kurser for dem. Tjek dem ud og læs mere på itucation.dk.

2. Læs og undersøg

Du behøver ikke kun at følge onlinekurser; læring kan være meget mere uformel og i bidder. Hvis du ikke allerede gør det, kan du abonnere på nyhedsbreve og fagguider for at finde ud af mere om dit arbejde.

Hvis du holder dig ajour med udviklingen, minimerer du risikoen for at være ude af trit, hvis du stadig venter på at vende tilbage til dit arbejde. Det vil også hjælpe dig til at fremstå som vidende under samtaler.

Du kan også forsøge at forbedre din tilgang til arbejdet generelt. Selvhjælpsbøger kan være nyttige i denne henseende.

Bøger, der giver indsigt på tværs af brancher, vil hjælpe dig med at tænke anderledes om både din karriere og problemløsning generelt.

3. Undersøg nye karriereområder

Har du altid fantaseret om en anden karriere? Brug tid på at google mere om det pågældende job og kigge efter annoncer for stillinger omkring det pågældende område. Det vil give dig en idé om den erfaring og det kvalifikationsniveau, du skal have for at starte i en stilling.

Hvis der findes specifikke brancheorganisationer for erhvervet, kan du måske kontakte dem for at få yderligere rådgivning.

Kategorier: