Her er vinderne af Danish Events & Meetings Awards 2017!

30. marts 2017

Der var al mulig grund til at fejre, da Danmarks møde- og eventbranche her til aften kårede de 14 mest innovative og værdiskabende aktører i branchen, til et brag af en fest i Terminalerne. Hele 360 personer deltog, hvilket var rekord, og fagjuryen var imponerede over niveauet blandt de mange indsendte cases.

Danmarks møde-og eventbranche var i aften samlet til årets Danish Events & Meetings Awards, DEMA17 for at fejre de personer, virksomheder og initiativer, der skaber mest værdi, er mest innovative og til inspiration for andre i branchen.

I år har det danske chapter af foreningen Meeting Professionals International, MPI Denmark, der står bag DEMA, haft et ekstra stort fokus på at sikre, at deltagerne fik et fagligt udbytte midt i festlighederne. Så udover, at opleve et spektakulært awardshow, fik deltagerne mulighed for at mingle i en udstilling af alle de nominerede cases, serveret guldkorn fra vinderne og fra håndplukkede eksperter på scenen. Alt i et kreativt og understøttende setup skabt af CPH Lounge.

Også i aftenens menu, var der indbygget inspiration og læring, da Madkastellet under overskriften ’Fremtidens catering er naturligvis bæredygtigt’ stimulerede gæsternes ganer sammen med nogle af landets førende madkreatører – heriblandt Michelin-stjerne kokke – og leverandører.

‘’DEMA er en fest og en kollegial rivalisering, hvor vi lader nogle ekstraordinære cases stå klart frem. Vi har sørget for, at gøre alle cases tilgængelige – tag lige et kig på det i morgen eller om en uge eller en måned, og lad dig inspirere til at gøre ‘det ekstra’ – gode ideer kommer af, at man gør sig umage. Der er lagt kræfter i det her.

Der ér nogle cases, som virkelig inkarnerer alt det vi fabler om med det strategiske og kreative osv. Hvor der virkelig bliver tænkt nyt og skræddersyet formater til det særlige formål og den særlige kunde. Og i høj grad med fokus på det menneskelige – energi, følelse, læring, interaktion. I nogle tilfælde koster det kassen. Men nogle af de bedste cases har faktisk haft stramt budget. Tankevækkende!’’ siger juryformand, Eskild Hansen, direktør hos EHSB.

På aftenen sagde Ulrika Mårtensson, bestyrelsesformand i MPI Denmark, der er hovedarrangør af DEMA:

’’Man kan med rette spørge: Hvad skal vi med alle de awards? Jeg kan heldigvis læne mig trygt op af mange internationale undersøgelser, når jeg siger, at netop awards er en anledning til: At vi benchmarker os mod hinanden. At vi bliver inspireret og udfordret. At vi fejer hinanden – og fejer os selv. Awards er med til at flytte os – og gøre os til bedre udgaver af os selv. Awards motiverer os til at levere værdi for vores kunder og vores virksomheder – og gøre os mere professionelle. Og så er et awardshow også en glimrende platform for networking, der åbner op for forretningsmuligheder.

Og det er præcis de tre ting: Professionalisering, networking og forretningsmuligheder, som MPI handler om. DEMA er med andre ord indbegrebet af MPI Denmarks DNA og grunden til, at vi lægger så mange kræfter netop her.’’

DEMA skal være en løftestang til at fremme udviklingen og øge outputtet af events og møder i Danmark. Som noget nyt, har juryen kunnet nominere op til fem cases i hver enkelt kategori, eller ingen, såfremt de indstillede cases ikke levede op til kravene. Alle cases blev bedømt ud fra følgende tre parametre: strategi, idé og effekt. Niveauet på indstillingerne overraskede fagjuryen positivt, hvorfor feltet med nominerede var stort.

 

VINDERNE AF DEMA 2017

Kategori 1: Supplier Case of the Year

Venue Concept
DBU & Viborg Kommune – Kvindelandsholdets rejse

Kategori 2: Internal Cases of the Year

Social Event
Monkfish – Circus

Meeting – Conference
Shout CPH – Atea Aday

Incentive – Teambuilding
Humanic Group – Nybolig Dagen 2016

Kategori 3: External Cases of the Year

Nonprofit – Public Outreach
Hansen Agenda – Women deliver

B2B
Kiwibirds & Beginr – Deloittes olympiske sommer

B2C
Essencius – The Pandora Tour

Kategori 4: Design Cases of the Year

Communication and Creative
Promoters & Google – Succes Online

Meeting Activation
PLUS Agency – Den toneangivende trio

Creative Setup & Decor
Eventually – Novo Nordisk GD All Staff 2016

Sustainability
Northside Festival – Northside Festival

Technology & Digital
Gaest.com – Gaest.com

Comwell Meeting Planner Award
Charlotte Balling

Outstanding Achievement Award
Northside – For Northsides tilgang til bæredygtighed

Danish Events & Meetings Awards 2017 jury er:

Eskild Hansen – Juryformand
Direktør, EHSB

Morten Jensen
– Jurygruppeformand
Group Marketing Director, BC Hospitality Group

Mette Fisker – Jurygruppeformand
Ejer, ConferenceCare

Michael Bramsnæs – Jurygruppeformand
CEO, The Competence Company

Thomas Vig – Jurygruppeformand
Client Director, Agenda Group

Se alle jurymedlemmerne her.

 

Yderligere oplysninger
Ulrika Mårtensson, President, MPI Denmark, ulrika.maartensson@gmail.com, tlf. 2338 3072

Om Danish Meetings & Events Award, DEMA
DEMA arrangeres af brancheforeningen MPI Denmark i samarbejde med Dansk Erhverv, KreaKom, VisitDenmark og Wonderful Copenhagen.

Om MPI Denmark
MPI – Meeting Professionals International – er verdens største organisation for mødebranchen og har ca. 17.400 medlemmer på verdensplan organiseret i 71 nationale eller lokale såkaldte ’chapters’. Der er mere end 180 medlemmer i det danske chapter. MPI tilbyder uddannelse, netværk og videnformidling gennem kommunikation og afholdelse af arrangementer – såvel i Danmark som internationalt. www.mpidenmark.dk